Pentuja

KAIKILLA PENNUILLA ON OMAT KODIT!! TULEVAISUUDEN PENTUSUUNNITELMAT VUODELLE 2016/2017.

Didin ja Otson pennut ovat nyt jo 4 viikon ikäisiä. Pennuissa on vapaana vielä yksi uros ja yksi narttu. Sijoitusnarttu etsii yhteistyöhaluista kotia. 
Pentuja tulossa Didille ja Otsolle heti helmikuun alussa. Katso terveystiedot kohdasta ajankohtaista. Kysy rohkeasti lisää tulevasta pentueesta puhelimitse tai sähköpostilla.


    

    

Pentutiedustelut

Seuraavia pentusuunnitelmia aikaisintaan vuonna 2014-2015.

Jos olet kiinnostunut varaamaan pennun meiltä, niin ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse (kts. Yhteystiedot).

H-pentue

Ultrassa näkyneet pikkupallerot ovat nyt maailmassa! Pennut syntyivät 6.10.2012 ja pentulaatikossa tuhisee nyt kolme urosta ja yksi tyttö pitämässä järjestystä yllä ;) Pennut ovat luovutusikäisiä viikoilla 49/50 ja ehtivät juuri sopivasti jouluksi kotiin. Tässä pennut ovat viikon ikäisiä:

   
Narttu syntyi ensimmäisenä. Toisena syntyi uros, jolla on pennuista eniten valkoista rinnassa.

   
Kolmantena syntyi ruskein uros, jolla on pieni valkoinen raita rinnassa. Neljäskin oli uros, jolla on valkoiset etutassut.


Mamma ja pennut voivat hyvin!
 

Vanhemmat

Emä FI MVA Lumilux Dolce Pippi, "Peppi"


Lisää...
Isä Iro Del Monte Della Dea, "Iro"


Lisää...

Luonteeltaan Peppi on energinen touhutiina. Se on miellyttämisenhaluinen, erittäin hyvähermoinen, pehmeä ja helppo kouluttaa. Suloinen Peppi on Suomen ja Eestin valio. Peppi sijoittui toiseksi Suomen Lagottoklubin Paras näyttelylagotto -kilpailussa vuonna 2011.

Pepin terveys: purenta ok leikkaava, lonkat C/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet (2012/8), selkä ok, pentuiän epilepsiageenitestin tulos: terve.


Iro asuu Italiassa, mutta on parhaillaan Suomessa vierailulla (Kennel Come Se, Terhi Järvenpää). Myös Iro on hyvähermoinen, avoin ja sosiaalinen energiapakkaus. Iro on käynyt Suomessa jo näyttelyissäkin. Elokuussa se sijoittui toiseksi parhaaksi urokseksi vuosittaisessa lagottojen erikoisnäyttelyssä, jonne oli ilmoitettu noin 100 lagottoa.

Iron terveys: purenta ok leikkaava, lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät lievä MRD, muilta osin terveet, pentuiän epilepsiageenitestin tulos: kantaja. Pepin ja Iron pennut eivät voi sairastua pentuiän epilepsiaan.

Näiden kahden energiapakkauksen pennuille etsimme osaavia ja harrastavia koteja.
Mikä on MRD?
RD eli retinan dysplasia on verkkokalvon synnynnäinen kehityshäiriö, joka jaetaan kolmeen eri muotoon, MRD, GRS ja TRD. MRD:ssä verkkokalvolla näkyy yksittäisiä poimuja, jotka syntyvät verkkokalvon paikallisen virhekehityksen seurauksena. Poimujen määrä voi vaihdella. MRD ei vaikuta näkökykyyn. MRD-muutokset eivät pahene iän myötä, vaan saattavat pikemminkin osittain hävitä näkyvistä vanhemmiten.

Kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan silmätyöryhmän ja Suomen Lagottoklubin jalostustoimikunnan mukaan koiraa, jolla on todettu MRD, voidaan käyttää jalostukseen terveen parituskumppanin kanssa.
Powered by Smart Kotisivutyökalu