Rotumääritelmä

Lagotto romagnolo kuuluu Suomessa roturyhmään 8 (Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat). Sen käyttötarkoitus on tryffelikoira.

Otteita rotumääritelmästä

YLEISVAIKUTELMA: Kooltaan pienestä keskikokoiseen, sopusuhtainen, voimakasrakenteinen ja ulkonäöltään vaatimaton. Karvapeite on tiheä, kihara ja villava.

KARVA: Villavaa ja hieman karhean tuntuista; muodostaa hyvin paksuja rengasmaisia kiharoita, joissa pohjavilla on näkyvissä. Kiharoita tulee olla tasaisesti joka puolella runkoa paitsi päässä, jossa kiharat eivät ole niin tiiviit ja ne muodostavat runsaat kulmakarvat, viikset ja parran. Myös posket ovat  tuuheakarvaiset. Peitinkarvat ja pohjavilla ovat vedenpitävät. Mikäli karvaa ei leikata, se saattaa huopaantua, siksi se tulisi leikata kauttaaltaan lyhyeksi ainakin kerran vuodessa. Huopaantuneet karva ja pohjavilla tulee poistaa säännöllisesti.

VÄRI: Yksivärinen kellertävän valkoinen, valkoinen ruskein tai oranssein merkein, pienipilkkuinen ruskeavalkoinen (roan), yksivärinen erisävyinen ruskea ja yksivärinen oranssi. Joillakin yksilöillä on ruskea tai tummanruskea maski.

SÄKÄKORKEUS: Urokset 43 - 48 cm (ihannekorkeus 46 cm) ja nartut 41 - 46 cm (ihannekorkeus 43 cm), sallittu poikkeama ± 1 cm.

PAINO: Urokset noin 13 - 16 kg ja nartut noin 11 - 14 kg.

Lagoton tarkka rotumääritelmä löytyy oheisten linkkien alta.

Suomen Kennelliiton rotumääritelmä
FCI:n rotumääritelmä
Jalostuksen tavoiteohjelma 2013-2017

Rekisteröintien määrä Suomessa

Powered by Smart Kotisivutyökalu