Tietoa meistä

Olemme Anne ja Jukka Tervonen Kajaanista. Perheeseemme kuuluvat lapset Sanni (s.2002) ja Topi (s.2006) sekä Lagotot Dana ja Lissu. Olemme harrastaneet koiria ja hevosia koko ikämme. Tällä hetkellä Jukka työskentelee musiikin parissa ja Anne hoitoalalla.

Ensimmäinen yhteinen koiramme oli Saksanpaimenkoira narttu Tara, jonka kanssa tutuiksi tulivat näyttelyt, agility ja pk-lajit. Muutaman koirattoman vuoden aikana hoidimme kotonamme ystävien koiria ja kasavatimme myös maailmalle yhden ystävämme Suomenlapinkoiran pentueen.

Yhteensattumien kautta omaksi roduksi lopulta valikoitui Lagotto Romagnolo. Lapinlumon Dana tuli taloon loppuvuodesta 2003. Olemme suorittaneet kasvattajan peruskurssin vuonna 2004 ja saimme kennelnimen Lumilux. Lapinlumon Enigma muutti meille Tanskasta vuonna 2005. Ensimmäinen Lagotto pentueemme syntyi vuonna 2007.

Kasvatustavoitteenamme on kasvattaa rodunomaisia Lagottoja, joista on iloa omistajilleen pitkään. Meillä on pieni kotikenneli, missä koiramme ja pentueemme kasvavat ja elävät yhdessä perheen kanssa. Meiltä pentua ei voi valita pelkän ulkomuotoseikan kuten värin perusteella. Meillä on tapana seurata pentujen kehitystä ja luonteita rauhassa ja vasta sitten mietimme sopivimman perheen kullekkin pennulle. Etsimme pennuillemme vastuuntuntoisia, yhteistyöhaluisia ja aktiivisia koteja.

Kasvattajina pyrimme olemaan kasvattiemme omistajien tukena ja apuna koiranomistajan arjessa. Vastavuoroisesti toivomme tukea kasvatustyöhön myös kasvatinomistajilta. Hartain toiveemme on, että jokainen kasvattiemme omistaja tutkituttaa koiransa lonkat, kyynärät, polvet ja silmät noin 18 kuukauden iässä. Iloitsemme myös yhdestäkin näyttelykäynnistä. Terveystulokset sekä rakenne-, luonne- ja ulkomuotoarvostelut antavat meille sekä muille Lagottokasvattajille korvaamatonta tietoa kasvatystyöhön. Olemme mukana kaikkien kasvattien terveystarkastuksissa 100 eurolla.

Jos rotu ja kasvattajat tuntuvat oikealta sinulle, olet harkinnut Lagoton pentua tai haluat vain rodusta lisää tietoa ota rohkeasti meihin yhteyttä =)

(Yhteystiedot)

  
Powered by Smart Kotisivutyökalu